Live Your Best Life

Look Your Best

Vegán almás pite sütés nélkül

2015. április 01. 10:14 - LYB

Ha Te is édesszájú vagy, akkor ezt a sütit Neked találták ki! Nem tartalmaz hozzáadott zsírokat, cukrokat, magas a rosttartalma, és mivel megsütni sem kell, a gyümölcs minden fontos vitamint megőriz, amit hőkezeléssel elveszítene. Mi imádjuk az ilyen "csak összekeverem és máris kész" típusú finomságokat, hiszen hamar elkészül, és mosogatni sem kell órákat utána.

Húsvéti vendégvárónak is szuper, csak vigyázz, nehogy túl keveset készíts, mert eteti magát! :)

almaspite.jpg

 

Hozzávalók:

A "tésztához":

20 db datolya beáztatva
1 dl víz
40 g darált dió
20 g kölesliszt
20 g zsírtalanított kókuszliszt
20 g útifű maghéj.

Töltelék:

4 db alma lereszelve, jól kinyomkodva
fahéj ízlés szerint
1 ek. méz vagy rizsszirup
1 ek. útifű maghéj

Elkészítés:

A tésztához a datolyát a vízzel botmixerrel vagy a konyhai robotgép késes darálójával krémesre turmixoljuk, majd egyszerűen hozzákeverjük a többi alapanyagot, és gyúrható masszává összedolgozzuk. Két részre szedjük, és az egyik felét egy kisméretű kapcsos forma aljába nyomkodjuk. Erre helyezzük a tölteléket, amit szintén csak összekeverve készítünk. A tészta másik felét a töltelékre simítjuk. Tipp: ha picit benedvesíted a kezed, akkor nem ragad hozzá a tészta, és formálni is sokkal könnyebb lesz.

Innen még pár percet várni kell, betesszük a hűtőbe, hogy dermedjen és aztán könnyű legyen szeletelni.

Vigyázat! Nem lehet abbahagyni! :)

Egészségetekre!

www.lyb-ems.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lyblife.blog.hu/api/trackback/id/tr977325866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása